Små blæksprutter fås dybfrosne hele året, og de egner sig godt til denne ret.
Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1¼ time. Kogetid: ca. 1 time. Svær at lave. Mellem pris. Som forret: 6 personer Som hovedret: 4
personer
# Ingredienser til Blæksprutter, farserede:
800 g friske blæksprutter
saft af 1/2 citron
1 dl hvidvin
2 spsk olie til stegning
Fars:
blæksprutternes arme
2 løg
2 fed hvidløg
0,5 dl olie
1,5 dl ris
2,5 dl vand
1 bdt persille
salt
Ufarvet bomuldsgarn
* Sådan laves Blæksprutter, farserede:
1. Gør friske blæksprutter i stand. Se Blæksprutte.
Frosne sprutter skal bare tø igennem.
Fars:
2. Skær armene fra og hak dem groft.
Hak løgene fint og svits dem i olien sammen med
blækspruttearmene og de pressede hvidløg. Det må ikke tage farve.
3. Tilsæt ris og lad dem svitse med i nogle minutter under
omrøring.
Hæld 2,5 dl kogende vand på, kom salt i gryden og lad risene
koge møre for svag varme under låg i ca. 12 minutter.
4. Skyl og hak persillen og rør den i risblandingen.
Lad farsen køle lidt af, før den fordeles i blæksprutte
kroppene.
Sy åbningen til med tyndt bomuldsgarn.
5. Opvarm 2 spsk olie i en gryde og læg de farserede
blæksprutter ned ved siden af hinanden - ikke oven på hinanden.
6. Hæld citronsaft og hvidvin ved, læg låg på og lad retten
koge ved svag varme i ca. 1 time.
Server retten med landbrød og tomatsalat.
Tips: Smørdampet hel spinat er også velegnet som
tilbehør.
Hvidvinen kan eventuelt udelades, retten tilsættes så blot
lidt vand i stedet.
Se flere
opskrifter med Blæksprutte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------