Nem opskrift på lækker klassisk suppe med blomkål - passer
til en enkelt person. Perfekt på kølige dage. Få den nemme opskrift lige her...
Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid:
20 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
½ blomkålshoved (ca.
200 g)
1 porre
1 spsk smør
2 kartofler
2½ dl
grønsagsbouillon
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
evt. 1 tsk citronsaft
Fyld: lidt rå
blomkålsbuketter og friske kørvelblade
Tilbehør: groft
rugbrød
* Tilberedning
1. Skær
blomkålsstokken væk og del blomkålen i buketter - gem lidt til suppefyld.
2. Steg porreringe i
smør i en gryde, til de er klare og tilsæt blomkålsbuketter og
kartoffelstykker.
Hæld bouillon eller
vand på og kog ca 20 min, til kartoflerne er møre.
3. Blend suppen -
evt. med en stavblender.
Tilsæt piskefløde.
Hvis suppen er for
tyk, tilsættes lidt bouillon eller hvidvin/vand.
4. Kog suppen
igennem og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
5. Server suppen
rygende varm.
Tilsæt rå blomkål og
kørvel og giv groft rugbrød til.
Se alle de gode opskrifter
med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.