Suppe Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Brøndkarsesuppe:
150 g brøndkarse (ca. 2 bdt)
10 g smør
200 g melede kartofler
7½ dl bouillon
2 spsk citronsaft
salt og peber
1 dl cremefraiche
* Sådan laves Brøndkarsesuppe:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem møre i bouillonen ca. 10 minutter.
2. Nip brøndkarsebladene fra stilken og skyl dem, hvis det
er nødvendigt.
Gem nogle brøndkarseblade til pynt.
Smelt smørret i en gryde og kom brøndkarsen i.
Rør og vend, til brøndkarsen er faldet sammen. Det varer kun
½ minut.
3. Kom de kogte kartoffeltern med bouillon og brøndkarse i
blenderen og blend suppen ad et par gange.
Hæld den tilbage i gryden og varm forsigtigt op.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
4. Kom cremefraiche i og rør godt. Suppen må ikke koge igen.
Hæld suppen i en forvarmet terrin eller skål og pynt med
brøndkarseblade.
Server flûtes til.
Tips: Brug ikke mere brøndkarse end angivet, idet
suppen så kan få en let bitter smag.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Brøndkarse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------