En populær italiensk forret med herlig duft og smag af basilikum og hvidløg. Bruschetta er en nem ret som passer perfekt til både
tapas og som en lækker appetitvækker inden middagen - få en god opskrift
her.
Tid: ca 45 min,
heraf 30 min i køleskab. 4 pers.
# Ingredienser
4 store tomater,
gerne bøftomater
1-2 fed hvidløg
1-2 løg
1 spsk hakket frisk
basilikum eller 1 tsk tørret
3 spsk olie (oliven)
1 spsk friskpresset
citronsaft
salt og peber
4 store skiver hvidt
landbrød
(smør eller margarine)
* Fremgangsmåde
1. Skyl tomaterne og
hak dem groft. Pres hvidløg over og rør rundt.
2. Pil løgene, og
hak dem ret fint. Hak basilikummen.
Rør det i
tomatblandingen.
3. Bland olie,
citronsaft, salt og peber. Hæld det over grønsagerne.
Lad det trække i
køleskabet ca 30 min.
4. Rist brødet på en
tør, varm stegepande.
Tilsæt evt. lidt
fedtstof. Mængden afhænger af hvilken pande du bruger.
Fx kræver
støbejernspander ikke så meget fedtstof.
5. Læg brødet på en
tallerken og læg tomatsalaten på.
6. Server med en
salat af blandede typer salat, fx lollo rosso og iceberg.
Server straks, så
brødet ikke bliver blødt.
Tips: En nemmere variant tilbereder du sådan her:
Gnid det ristede
brød med et overskåret hvidløgsfed.
Dæk det med tomatskiver, drys med urtesalt og dryp med olie.
INFO: Bruschetta er en antipasto (forret) fra Italien
bestående af grillet brød der gnides med hvidløg og toppes med olie og
salt. Variationer kan omfatte toppings med tomat, grønsager, bønner, tilberedt
kød eller ost.
Se alle de bedste opskrifter med Bruschetta
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------