Disse dampede, små dejposer kan spises enten som de er eller
dyppet i en blanding af sojasauce, sherry og strimlet, frisk ingefær.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 45 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
3 tørrede, kinesiske svampe (kan de ikke fås, anvendes
svampe med flad hat)
250 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
¾ dl vand
1 tsk bagepulver
¾ tsk salt
2 spsk vegetabilsk olie
2 forårsløg, hakkede
90 g majskerner
½ rød chili, udkernet og hakket
1 spsk sort bønnesauce
* Tilberedning
1. Læg de tørrede svampe i en lille skål, dæk dem med varmt
vand og lad dem trække 20-25 min.
2. Dej: Sigt melet i en skål. Tilsæt æg og rør det sammen.
Rør vand, bagepulver og salt i og ælt det til en smidig dej.
3. Ælt dejen let på et meldrysset bord.
Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hvile 5-6 min.
Det giver bagepulveret tid til at virke, så dejpakkerne
hæver, når de dampes.
4. Svampene afdryppes og klemmes tørre. Fjern den seje,
midterste del og hak dem.
5. Varm olien i en wok eller stor pande og lynsteg svampe,
forårsløg, majs og chili i 2 min.
6. Rør bønnesaucen i og tag wokken fra varmen.
7. Rul dejen ud til en lang pølse og skær den i 24 lige
store stykker.
Rul hvert stykke ud til en tynd cirkel og læg en teskefuld
af fyldet i midten.
Fold dejen om fyldet og klem og vrid kanterne godt sammen.
8. Anbring dejpakkerne i en oliesmurt grønsagsdamper, sæt
den over en gryde med simrende vand. Tildækkes og dampes i 12-14 min inden
servering.
Næringsindhold:
Kalorier 315. Sukker 3 g. Proteiner 8 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 56 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.