Disse små, dampede pakker bliver traditionelt serveret som
en appetitvækker, og de kan tilberedes med det fyld, du bedst kan lide.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
400 g hakket flæskekød
2 forårsløg, hakkede
50 g bambusskud fra dåse, afdryppet, skyllet og hakket
1 spsk lys sojasauce
1 spsk tør sherry
2 tsk sesamolie
2 tsk sukker
1 æggehvide, let pisket
4½ tsk Maizena
24 wontondejplader
* Tilberedning
1. Kom kød, forårsløg, bambusskud, sojasauce, sherry,
sesamolie. sukker og pisket æggehvide i en stor skål og ælt farsen godt
igennem.
2. Rør Maizena i, så det bliver godt blandet med de øvrige
ingredienser.
3. Læg wontondejpladerne ud på køkkenbordet og læg en
skefuld af farsen midt på hver dejplade. Kanterne pensles let med vand.
4. Fold dejpladerne sammen om fyldet og pres kanterne godt
sammen.
5. Læg et fugtigt viskestykke i bunden af en grønsagsdamper.
Læg de små pakker i damperen.
6. De tildækkes og dampes i 5-7 min, eller til de er
gennemkogte.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 478. Sukker 3 g. Proteiner 33 g. Fedt 29 g.
Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 9 g.
Kokkens tip
Grønsagsdampere af bambus er beregnet til at støtte mod de
skrånende sider i en wok over vandet. De kan fås i mange størrelser.
INFO: Dim Sum er et let kinesisk måltid, der ofte bliver
serveret med kinesisk te. I Kina og andre lande med stor kinesisk indflydelse,
spiser man måltidet fra morgen til frokost. Dim Sum består af et bredt udvalg
af små retter, der er lige fra sødt til saltet. Det er ofte en kombination af
kød, grønsager, havdyr og frugt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.