At dyppe friske
grønsager og aromatiske brødstængler i lækre saucer er en sand fornøjelse!
Tilberedning 25 min.
6 portioner
#Ingredienser
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 bundt bladpersille
1 bundt basilikum
1 bæger kvark (250
g)
2 spsk friskpresset
citronsaft
1½ dl mager cremefraiche
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
½ tsk paprika
* Tilberedning
1. Pil skalotteløg
og hvidløg. Hak skalotteløgene fint.
Del peberfrugten og
fjern kerner og mellemvægge.
Skyl den og skær den
i små tern.
Skyl krydderurterne
og striml dem fint.
2. Rør kvark,
citronsaft og cremefraiche sammen.
Pres hvidløget i og
tilsæt skalotteløg, peberfrugt
og krydderurter. Bland godt.
Smag til med salt,
peber og paprika og
server med rå grønsager, grissini eller chips.
VARIATION
Dip med tomat og
basilikum:
Rør kvarken med 2 spsk olie, 1 spsk citronsaft og lidt salt og peber.
Skold, flå og tern 2 bøftomater.
Striml et bundt
basilikum og rør det i ostecremen sammen med tomaterne.
Dip med rejer og
dild:
1 bæger kvark
blandes med 3 spsk fløde og 2 spsk friskpresset citronsaft
til en jævn creme.
Krydr med salt og peber.
Hak 2 bundter dild
fint og bland det i sammen med 200 g pillede
og groft hakkede rejer.
Tips:
Både kvark og
hytteost er egentlig smørbare friskoste.
De fremstilles med
forskelligt fedtindhold.
Ostens fedtindhold
på emballagen angives på to måder:
a) procent fedt i
tørstof eller et +-tal, dvs. den mængde fedt der er i osten,
når man ser bort fra
vandet.
b) mængde fedt i 100
g ost.
En tommelfingerregel
siger, at der er ca. halvt så meget fedt i osten
som +-tallet siger.
Kvark har et fedtindhold på 5+ og hytteost 20+.
Pr. portion: Energi:
Kcal 181 = kj 758
Kulhydrat 9 g
Protein 23 g Fedt 6 g (30%) Fibre 1 g
• Kvark og hytteost
indeholder meget protein.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.