Forret Frokost Vildt. Arbejdstid: 1½ time Trækketid: 2 timer Bagetid: ca 1½ time. Svær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn
Fryse-egnet. 6-8 personer
# Ingredienser
til Dueterrine:
3 unge duer
indmad fra duerne
500 g kogeflæsk uden
svær
4 enebær
2 spsk cognac
2 spsk portvin
1 kvist frisk timian
eller ½ tsk tørret
2 stilke frisk
merian eller 1 tsk tørret
125 g bacon i skiver
½ tsk salt
Ovnfast form
*
Sådan laves Dueterrine:
1. Gør duerne i
stand og udben dem. Se Due.
Underlår og vinger
skal ikke bruges. Del brystfileterne en eller to gange.
2. Blend eller hak
resten af kødet i en kødhakkemaskine sammen med hjerter, kråser, levere og
flæskekød.
3. Knus enebærrene
fint og hak krydderurterne. Rør begge dele i farsen.
Tilsæt cognac og
portvin.
Dæk farsen til og
lad den stå og trække et svalt sted et par timer.
4. Beklæd en ovnfast
form med tynde baconskiver. Gem nogle til at lægge øverst.
5. Fordel 1/3 af
kødfarsen i formen, læg nogle hele stykker duekød på.
Kom 1/3 fars over de
hele stykker, og fordel resten af duestykkerne ovenpå.
Læg den resterende
fars på og læg baconstykkerne øverst.
6. Sæt terrinen i en
175°C varm ovn og bag den i ca 1½ time.
Lad terrinen blive
helt kold, før den serveres. Bag den eventuelt dagen før.
Server flutes og
salat til.
Tips: Baconstykkerne kan erstattes med fersk spæk,
der er knap så dominerende. Eller erstat bacon eller spæk med smør.
Smør formen godt
inden farsen lægges i og sæt terrinen tildækket i varmt vandbad i ca 1½ time
ved 175°C. Vandet må kun gå ¾ op ad formen.
Terrinen krymper og
synker lidt sammen.
Underlår og vinger
kan brunes af i smør sammen med lidt urter og koges i halvt vand og halvt
portvin (mindst muligt), sies og stilles koldt, til det gelerer.
Server skyen til
eller dæk den afkølede terrine med skyen og stil den koldt til næste dag.
Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Duer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------