Forret Frokost Vildt. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 1½ time Skal hvile: ca 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Dyreterrine:
500 g dyrekød
(bryst, nakke eller bov)
150 g fersk spæk
100 g kyllingelever
1 lille løg
1 æble, fx Belle de
Boskoop
1 skive selleri
(60-70 g)
1 dl piskefløde
½ dl madeira
2 æg
1 spsk hakket
persille
2 tsk salt samt peber
efter smag
Til formen:
150 g tynde skiver
fersk spæk
Terrineform: ca 1½ l
*
Sådan laves Dyreterrine:
1. Hak dyre kødet,
spækket, kyllingeleveren og løget en gang gennem kødmaskinen.
2. Skræl æblet og
riv det groft. Riv sellerien fint.
3. Rør en fars af
det hakkede kød, det gro f trevne æble, den fintrevne selleri, piskefløde,
madeira, æg og hakket persille. Krydr med salt og peber.
4. Beklæd formen med
spækskiverne, så de hænger godt ud over formen.
Fordel farsen i
formen og fold spækskiverne over farsen.
5. Læg låg eller folie
over formen og bag dyreterrinen i vandbad i 1 time ved 175°C.
Vandbadet skal være
varmt, når dyreterrinen sættes ind.
Tag låget eller
folien af og lad den bage yderligere 30 min.
Stik i terrinen med
en strikkepind. Hænger intet ved, er den færdig.
6. Lad dyreterrinen
afkøle under let pres og lad den stå køligt til næste dag.
7. Server
dyreterrinen i skiver på et fad, med sprøde flutes til.
Tips: Madeira kan udelades og erstattes med
bouillon.
Dyreterrinen kan
bages uden spæk i en velsmurt terrineform med låg.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Dyrekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------