Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: ca. 12 timer Kogetid: 1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Gåse confit à l'orange:
250 g gåsekød (over- og underlår eller bryst)
2 spsk groft salt
2 dl afsmeltet gåsefedt
½ iceberg salat
¼ radicchio salat
1 appelsin
2 spsk hakkede valnøddekerner
Marinade:
4 spsk (valnødde)olie
1 spsk vineddike
salt og peber
*
Sådan laves Gåse confit à l'orange:
1. Gnid kødstykkerne med salt.
Læg dem tildækket, i et halvdybt fad, ca. 12 timer, gerne
natten over.
Vend dem et par gange.
2. Tør salt og væde af kødet.
Varm gåsefedtet op i en gryde.
Læg kødet i og lad det mørne under låg og ved svag varme ca.
1½ time.
Lad kødet køle af i fedtet.
3. Skyl og snit begge salater.
Pil appelsinen. Del den i både og skær dem i mindre stykker.
Befri gåsekødet for skind og skær kødet i smalle strimler.
4. Pisk marinaden sammen.
5. Portionsanret confitten.
Læg en bund af salatblade på en frokosttallerken, fordel
appelsinstykker og gåsekød over.
Drys med hakkede valnødder og hæld til sidst marinaden over.
Tips: Confit er en gammel fransk konserveringsmetode.
And kan tilberedes på samme måde. (Se Andeconfit).
Server godt brød til.
Holdbarhed i køleskab: 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Gås
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------