Suppe Forret. Arbejdstid: 25 min. Trækketid: ca. 15 min. Afkøling: ca. 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Gazpacho:
1 kg modne tomater
1 agurk
1 grøn peber
1 løg
½ dl rasp
4 fed hvidløg
1 tsk olie
5 dl vand
½ dl vineddike eller
saft af ½ citron salt
peber
4 skiver franskbrød
smør
1 fed knust hvidløg
*
Sådan laves Gazpacho:
1. Skold og flå
tomaterne. Skær dem igennem og befri dem for kerner.
Skræl agurken og
skær den i mindre stykker.
Befri peberfrugten
for frøstol og kerner.
Pil løget.
Hak tomatkød. agurk,
peber og løg fint.
2. Bland tomater,
agurk, peber og rasp i en stor skål.
Lad det trække et
svalt sted et kvarters tid.
3. Pil og knus
hvidløgsfeddene og rør dem i skålen til tomatblandingen.
Tilsæt olie og
eddike eller citronsaft og vand.
4. Blend det hele
eller pisk det godt sammen.
Smag til med salt og
peber, og stil suppen koldt et par timer, gerne længere.
5. Befri
franskbrødsskiverne for skorpe og skær dem i små terninger og rist dem i
hvidløgssmør på panden.
6. Server suppen
iskold og server de nyristede franskbrødsterninger til.
Tips: Skåle med hakket peberfrugt, tomat, agurk,
rå løg kan ledsage.
I Spanien, hvor
denne suppe næsten er nationalret, spises den ofte med isterninger i.
Se flere
opskrifter med Gazpacho
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------