En spændende kombination af laksen med den sprøde, søde
glasering, den friske salat og de sprøde radiser. En fin og lidt anderledes
kombination du vil elske...❤
Til 4 personer
# Ingredienser
4 let røgede
laksefileter, 125-150 g hver
100 g babyspinatblade, skyllede og tørrede
8-10 radiser, vaskede, ordnede og skåret i tynde skiver
Marinade:
3 spsk honning
1 spsk citronsaft
2 spsk lys soja (fås i asiatiske butikker)
1 tsk dijonsennep
½ tsk revet frisk ingefær
Dressing:
1 spsk revet frisk ingefær
3 spsk risvinseddike
2 spsk lys soja (fås i asiatiske butikker)
2 spsk sesamolie
2-3 spsk tahin (sesampasta, fås i indvandrerbutikker)
* Tilberedning
Fjern skindet fra
laksen og fjern med en køkkenpincet evt. små ben.
Læg fileterne ved
siden af hinanden i et fad.
Bland ingredienserne
til marinaden i en skål, og hæld den over laksen, så laksen er dækket.
Dæk med
husholdningsfilm og lad det marinere i køleskabet i ½ time, så smagen kan
trænge ind.
Pisk alle
ingredienser til dressingen sammen i en skål og sæt den til side.
Tænd ovnen på 230 °C.
Fordel spinatblade
på tallerkener og kom radiseskiver over.
Tag laksefileterne
op af marinaden og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Kom dem i ovnen i
4-6 min., til de er letstegte.
Pensl efter i 2 min.
Fisken skal give
lidt efter, når man trykker let på den.
Læg en laksefilet
midt på hver tallerken og dryp ingefærdressingen over salaten og server.
Bemærk: Hvis du vil
bruge denne salat til madpakken, skal laksen afkøles fuldstændigt. Salat og
dressing skal pakkes i hver sin beholder. Anret det hele lige før frokost.
"I min
køkkenhave står
der radiser i et
væld,
Mellem rækkerne der sår,
ukrudtsplanterne sig selv."
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.