Forret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca. 5 min. Gratinering: ca. 5 min. Middelsvær at lave. Lav
pris
(4 personer).
# Ingredienser
til Gnocchi med kartofler:
1 kg kartofler
250 g hvedemel (ca.
4 dl)
2 æg
45 g smør (3 spsk)
salt og peber
Gratinering:
50 g smør
50 g parmesanost
Ovnfast fad
*
Sådan laves Gnocchi
med kartofler:
1. Skræl
kartoflerne, del dem et par gange og kog dem i usaltet vand.
- Saltet vand gør
mosen sej.
2. Lad kartoflerne
dampe helt tørre og mos dem.
Rør hvedemel, smør
og æg i kartoffelmosen og krydr med salt og peber.
Rør kartoffelmosen
godt, så den bliver til en fast dej.
3. Rul
kartoffeldejen ud til fingertykke pølser og skær dem i 2-3 cm lange stykker.
Form gnocchierne til
små »halvmåner«.
4. Kog gnocchierne i
rigeligt, letsaltet vand, gerne i flere omgange.
Sænk dem forsigtigt
ned i det kogende vand med en hulske.
Tag dem straks op,
når de stiger op til overfladen efter ca. 5 min.
5. Læg gnocchierne i
et smurt ovnfast fad.
Smelt smørret og
hæld det over gnocchierne og drys dem med reven parmesanost.
6. Sæt fadet i ovnen
ca. 5 min ved 250 °C, til osten er gylden.
Server straks.
Tips: I Italien serverer man ofte en kødsauce -
sugo - til.
Se fx kødsaucen
under Fettuccine verdi Bolognese.
Se flere
opskrifter med Gnocchi
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------