Forret. Arbejdstid:
40 min. Skal hvile: mindst 2 timer Kogetid: 6-8 min. Gratinering: ca. 5 min.
Svær at lave. Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Gnocchi med spinat:
500 g frisk spinat
eller 400 g frossen, helbladet
225 g ricottaost
15 g smør (1 spsk)
2 æg
30 g hvedemel (3
spsk)
50 g friskreven
parmesanost
½ tsk reven
muskatnød
salt og peber
Gratinering:
3-4 spsk friskreven
parmesanost
Ovnfast fad
*
Sådan laves Gnocchi
med spinat:
1. Nip spinaten for
grove stilke og rod og skyl den i rigeligt koldt vand.
Kom den i en stor
gryde med det vand, der hænger ved, og damp den for stærk varme under låg, til
den netop er faldet sammen. Det varer kun få min.
2. Tag spinaten op i
en sigte og spul den straks med koldt vand.
Behandlet sådan
bevarer frisk spinat sin smag og farve bedst.
Tryk spinaten fri
for vand og hak den fint med en skarp kniv.
Frossen spinat skal
bare tø igennem, trykkes godt fri for vand og hakkes fint.
3. Mos ricottaosten
i en gryde og rør den sammen med smørret.
Bland spinaten i.
Krydr med salt, peber og reven muskatnød.
Varm blandingen over
svag varme i 5 min. under omrøring.
Tag gryden fra
varmen.
4. Rør æggene i et
ad gangen og rør herefter melet og den revne parmesanost i.
Bland godt og lad
dejen stå koldt et par timer.
Den kan udmærket
laves tidligere på dagen, men mad med spinat skal ikke vente natten over.
5. Rul dejen i
fingertykke pølser på et melet bord og skær dem i ca. 3 cm lange
stykker.
Tril dem i hvedemel.
6. Kog en stor gryde
med letsaltet vand og kog gnocchierne heri i ca. 5 min., eller til de er steget
op til overfladen.
Kog dem eventuelt ad
flere gange.
Tag dem op med
hulske, lad dem dryppe af og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
7. Drys med reven
parmesan og gratiner i ovnen ved stærk varme, 250 °C, til osten netop har taget
lidt farve, ca. 5 min.
Den må ikke blive
for brun, så smager den bittert. Server straks.
Tips: Ricotta er en italiensk ost, der i
hjemlandet ses i to versioner: en af fåremælksvalle og en af komælksvalle. Der
laves en ricotta i Danmark, den er baseret på komælk.
Friskreven parmesan
er vigtig her, hvor osten spiller en så afgørende rolle. Køb et helt stykke,
det holder månedsvis i køleskab. Flødeost kan erstatte ricotta.
Se flere
opskrifter med Gnocchi
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------