Elskere af skaldyr får her alt hvad de kan ønske! Jomfruhummere med smag af chili og hvidløg er en luksusret som er fin til fx nytårsfesten. En portion indeholder kun 184 kalorier.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
10 jomfruhummere
3 fed hvidløg
2 middelstærke røde chili
1½ dl olie
¼ tsk salt
* Tilberedning
1. Del hummerne på langs og fjern den sorte tarm og hovedets
indhold.
Læg hummerne taglagt i et stort, ovnfast fad.
2. Pil og hak hvidløgsfeddene.
Fjern kernerne fra chilierne og hak dem fint.
Anvend plasthandsker eller vask hænderne lige efter.
3. Bland hvidløg, chili, olie og salt godt.
Hæld blandingen over hummerne og gratiner dem i ovnen i ca.
20 min.
Server med hvidt brød og en salat af rucolasalat, sesamfrø
og cocktailtomater.
Gratinerede jomfruhummere:
Pr. portion: Energi: Kcal 184 = kj 772
Kulhydrat 1 g Protein 18 g Fedt 12 g (59%) Fibre 0 g
• Olie indeholder en del E-vitamin.
Tips:
Flæk hummerne på langs og fjern den sorte tarm
og hovedets indhold, som også kan være sort.
Knæk evt. kløerne for at gøre det lettere for
hummerkødet at tage smag til sig, samt for
gæsterne at komme til kødet!
Læg hummerne tæt, taglagt i det ovnfaste fad.
Jomfruhummere fanges og leveres levende til
centrale fiskefabrikker, hvor de koges, fryses
ned og leveres til butikken. Det hænder også at
hummerne koges i butikken.
Spørg efter nykogte jomfruhummere, de er en delikatesse!
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.