Forret. Arbejdstid: 10 min. Trækketid: 2-3 døgn. Middelsvær at lave. Høj pris (4 personer).
# Ingredienser
til Gravning af kød:
1 svinemørbrad eller
et stykke oksemørbrad af den tynde ende (400 g)
40 g groft salt (½
dl)
40 g sukker (½ dl)
friskkværnet peber
*
Sådan laves Gravning
af kød:
1. Puds kødet pænt
fri for sener m.m.
2. Bland salt,
sukker og peber, eventuelt i en plastpose, og gnid kødet med denne blanding.
3. Læg kødstykket i
et lågfad. Læg låg på.
4. Lad en mørbrad
trække på et koldt sted i 2 døgn og oksefilet i 2½-3 døgn.
Vend kødet et par
gange under gravningen.
5. Tag kødet op, dup
det tørt, og skær det i tynde skiver med en skarp kniv, når det serveres.
Tips: Server gravet kød som forret, fx anrettet på
en eller flere strimlede salater, stænket med Fransk dressing. Eller brug
gravet kød på samme måde som spegeskinke.
Culotte og andre
større stykker velhængt oksekød kan også graves.
Beregn mere
salt-sukkerblanding, ca dobbelt så meget til en culotte, eller andet af samme
vægt, og lad det grave 12-14 timer længere. Sørg for, at det står koldt.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------