Det er de rødlige kødstrimler, som man undertiden ser hænge
i vinduerne i kantonesiske restauranter; de kaldes også honningglaseret
svinekød - Charsui.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 4½ time.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
500 g svinemørbrad
1½ dl kogende vand
1 spsk honning, opløst i en smule varmt vand
MARINADE
1 spsk sukker
1 spsk gul bønnepasta
1 spsk lys sojasauce
1 spsk hoisinsauce
1 spsk østerssauce
½ tsk chilisauce
1 spsk cognac eller rom
1 tsk sesamolie
strimlet salat, tilbehør
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv eller flækkekniv skæres kødet i ca. 2½
cm tykke og 18-20 cm lange strimler og lægges i et stort, lavt fad.
Rør ingredienser til marinaden sammen og hæld den over
kødet.
Vend kødet, så det er dækket af marinade.
Tildækkes og marineres i mindst 3-4 timer; vend det
jævnligt.
2. Tag kødet op med en hulske og gem marinaden.
Læg kødet på risten over bradepanden.
Sæt bradepanden i en forvarmet ovn og hæld kogende vand i
den.
Steg kødet 10-15 min.
3. Ovntemperaturen dæmpes.
Kødet pensles med marinaden og vendes med en metaltang.
Steges yderligere 10 min.
4. Tag kødet ud.
Det pensles med honning-siruppen og brunes under en
mellemvarm grill i 3-4 min.
Vend det et par gange.
5. Lad kødet køle en smule af, inden det udskæres i tynde
skiver på tværs af fibrene og arrangeres på et leje af strimlet salat.
Tilbered en sauce ved at koge marinaden og stegeskyen fra
bradepanden nogle få min.
Den sies og hældes over kødet.
Næringsindhold:
Kalorier 250. Sukker 8 g. Proteiner 27 g. Fedt 10 g.
Kulhydrater 9 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.