Suppe Forret. Arbejdstid: ca. 30 min. Kogetid i alt: ca. 25 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (6 personer)
# Ingredienser
til Gulerodssuppe:
500 g gulerødder
2 løg
25 g smør
1 l grønsagsbouillon
2 porrer
1,5 dl vand
1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Gulerodssuppe:
1. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Pil løgene og hak' dem groft.
Smelt smørret i en gryde og svits grønsagerne heri et par min.,
uden at de tager farve.
2. Hæld bouillonen ved og kog grønsagerne møre, 15-20 min.
Blend suppe og grønsager eller purér dem gennem en sigte.
3. Gør porrerne i stand og skær dem i ringe.
Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.
4. Kom de purerede grønsager tilbage i gryden.
Pisk hvidvinen i og kog suppen nogle min., til syren er gået
af vinen.
Rør piskefløden i og tilsæt de kogte porreringe, eventuelt
med noget af kogevandet. Lad suppen nå kogepunktet og smag til med salt og
peber.
Server suppen rygende varm.
Tips: Server suppen med godt brød eller gratinerede
ostebrød til.
Bouillon kan erstatte hvidvin.
Kan fryses. Holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Gulerod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------