Forret Frokost Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hellefisk, røget, i
pirogger:
150 g røget hellefisk
200 g butterdej evt. 2 plader frossen
Stuvning:
100 g champignon
15 g smør,
10 g hvedemel (1 lille spsk)
1 dl piskefløde
100 g pillede rejer
1 spsk finthakket dild
salt og hvid peber
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Hellefisk,
røget, i pirogger:
Stuvning:
1. Skyl champignon, tør dem, skær dem i skiver og svits dem
kort i lidt af smørret på en pande.
2. Drys hvedemelet over og rør let, tilsæt fløden lidt ad
gangen og lad fløden koge ved svag varme, til den tykner.
Smag til med salt og peber, men tænk på, at fisken er salt.
Vend dild og rejer i stuvningen og lad den svale.
Pirogger:
3. Rul butterdejen til 2x24 cm lange og 12 cm brede plader.
Frossen butterdej skal kun være næsten tøet igennem før
udrulning.
4. Skær butterdejspladerne midt igennem på tværs, så der
bliver 4 lige store firkanter, 12x12 cm.
5. Skær hellefisken i tynde skiver og fordel skiverne på
butterdejspladerne.
Fordel herefter stuvningen på fiskeskiverne og fold
butterdejsfirkanterne diagonalt, så de bliver til trekanter.
Tryk kanterne fast til med en gaffel.
6. Anbring butterdejspiroggerne på en hvedemelet bageplade
eller på en plade beklædt med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og bag piroggerne
15-20 min. ved 200 °C, til butterdejen er hævet, tør og gylden.
Server piroggerne varme eller lune.
Tips: Stuvningen
kan også tilsættes dampet, hakket spinat.
Saucen med spirer fra Hellefisk
med spirer kan udmærket ledsage her.
Se alle de bedste opskrifter med Hellefisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------