Helleflynder serveret med marineret endivie og dressing med
frisk koriander. Helleflynder kan blive helt op til 4,7 meter og veje op til
300 kilo. Det er enorm meget kød, og fint kød vel at mærke.
(4 personer)
# Ingredienser
25 g vilde ris
salt og peber
300 g helleflynder
2 blade nori tang
DRESSING:
5-6 kviste frisk koriander
½ dl god olie
1 fed hvidløg
½ dl tør hvidvin
DESUDEN:
4 små endivier (julesalat)
* Tilberedning
1. De vilde ris koges helt møre, afkøles og
krydres med salt og peber.
Del fisken i tynde flager, ca. ½ cm tykke,
del ris og fisk i to portioner.
2. Læg det ene blad noritang på et oliesmurt
stykke bagepapir og fordel den ene portion fisk
over i et ensartet lag.
3. Læg den ene portion ris i en stribe ned langs midten af
fisken.
Fold forsigtigt tangen op og rul den i rouladefacon
ved hjælp af bagepapiret.
4. Tryk rullen let sammen og luk papiret tæt om.
Gentag det hele så der bliver to ruller.
Bag rullerne i en forvarmet ovn ved 180 °C i 12 min.
Afkøl dem helt inden udskæringen.
5. Hak koriander og hvidløg fint og pisk det
sammen med olie og hvidvin.
Smag til med salt og peber.
6. Skyl salaterne og dryp dem godt af.
Fold forsigtigt bladene ud til en "blomst".
Anret med dressing på tallerkener og
lad salaten marinere i 10-15 min.
Skær rullerne i 12 ensartede skiver og
anret rundt om salaterne.
VIN FORSLAG: God Soave-hvidvin, Italien
INFO: Helleflynderen er den ubestridt største af alle
fladfisk. Fisken lever i Nordatlanten fra Newfoundland over Grønland, de
nordatlantiske øer, nordlige Skandinavien, og til Biscayen. Fisken er
højrevendt og kan blive over 2 meter lang og veje op mod 300 kilo.
Nori tang er mørke plader af tang, der fås i de fleste
delikatessebutikker, helsekostforretninger og asiatiske supermarkeder.
Se andre gode opskrifter med Helleflynder
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.