Forret Arbejdstid: 30 min. Kogetid, hummer: ca 10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummer med fløde:
2 levende hummere (à 500-600 g)
50 g usaltet smør
5 cl cognac
10 cl tør hvidvin
Endvidere:
1 tsk salt
1 knsp cayennepeber
2½ dl piskefløde
25 g smør
1 citron
*
Sådan laves Hummer med fløde:
1. Stik en skarp kniv mellem hummerens øjne og flæk hovedet,
så dør den øjeblikkeligt.
Del hummerne på langs med et snit fra hovedets underside ned
mellem benene.
Knus skallen på kløerne med et let (hammer)slag eller brug
en nøddeknækker.
Fjern den hårde mavesæk, der sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
2. Lad smørret blive gyldent i en pande med høje sider
(sauterpande) eller i en gryde med bred bund.
Læg de halve hummere i det varme smør og svits dem, mens de
jævnligt vendes, uden at de tager farve.
Tilsæt cognac og hvidvin og lad det koge lidt ind uden låg.
3. Hæld fløden ved og krydr med salt og cayennepeber.
Lad hummerne småkoge under låg ca 10 min.
4. Tag hummerne op og pil forsigtigt kødet ud af skallerne.
Hold hummerkødet varmt tildækket i en varm skål eller
tallerken.
5. Kog saucen ind uden låg til ca 1/3.
Pisk det kolde smør i saucen lidt ad gangen og smag til med
citron, salt og cayennepeber.
Vær varsom med det stærke cayennepeber.
Anretning:
6. Top hummerkødet op på et varmt fad og hæld saucen over.
Pynt med citronbåde og server omgående.
Server tynde skiver ristet brød til.
Tips: Hummeranretningen kan pyntes med tynde skiver
trøffel.
100 g (mark)champignon kan svitses i smør og vendes i
saucen.
Se alle de bedste opskrifter med Hummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------