Om efteråret høstes
de små artiskokker i Italien. Ofte kommes de i en herlig pie! Her er en
virkelig lækker pie med artiskokbunde og gulerødder, godt netop nu!
Tid: 1 ½ time, heraf
30 min til hævning og 40 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr.
4-6 pers.
# Ingredienser
DEJ:
25 g gær
1½ dl lunkent vand
½ dl olie (oliven)
5 dl hvedemel
½ tsk salt
FYLD:
6 små gulerødder
1 ds. artiskokbunde
(400 g)
2 spsk hakket persille
2 fed hvidløg
2 spsk olie (oliven)
3 æg
1 dl fløde
1 dl kvark
3 spsk reven
parmesanost
salt og peber
PENSLING:
olie
* Fremgangsmåde
1. Opløs gæren i det
lunkne vand.
Tilsæt olie,
hvedemel og salt og ælt dejen smidig.
Lad den hæve ca 30
min. under et klæde.
2. Ælt dejen
igennem. Rul halvdelen ud til en tynd plade.
Beklæd en letsmurt
form, ca 26 cm i diameter med dejen.
Brug gerne en
springform.
3. Skrab
gulerødderne og skær dem i små stykker.
Giv dem et opkog i
letsaltet vand.
4. Fordel
gulerødder, artiskokbunde og persille i formen.
5. Pres hvidløgene
og bland dem med olien.
Dryp olien over grønsagerne.
6. Pisk æggene
sammen med fløde, kvark, ost og krydderier.
Hæld blandingen i
formen.
7. Rul resten af
dejen ud. Dæk formen med den.
Knib den godt til om
kanten.
Pensl låget med olie
og prik det med en gaffel.
8. Bag pien nederst
i en 200 °C varm ovn ca 40 min.
Server den lun i
smalle stykker som forret, eller i lidt større stykker som hovedret.
Tips: Giv tynde skiver parmaskinke til pien.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------