Smukt og enkelt. En
dansk delikatesse der altid holder. Jomfruhummere er indbegrebet af sommer. Nyd
dem med et glas kølig hvidvin til.
4 personer
# Ingredienser
12 friske
jomfruhummerhaler
2 spsk olie
lidt citronsaft
1 fed finthakket
hvidløg
salt og peber
2 dl cremefraiche 38
%
1 fed finthakket hvidløg
½-1 tsk wasabi
salt og peber
1 fennikel
1 lille grøn squash
1 dl fint plukket
dild
lidt citronsaft
salt og peber
Tilbehør: brød.
* Tilberedning
1. Flæk
jomfruhummerhalerne på langs, og tag den sorte streng (tarmen) ud, og kasser
den.
Kom dem på en
bageplade med bagepapir, og læg dem med skærefladen opad.
Rør olie sammen med lidt citronsaft, hvidløg, salt og peber.
Kom olien på
jomfruhummerhalerne, og sæt dem i ovnen ved 225 °C i 8-10 min, til de er
færdigtilberedt.
2. Rør cremefraiche
sammen med hvidløg, lidt wasabi, salt og peber.
3. Halver fenniklen,
og skær den og squashen i tynde skiver på en mandolin, eller finsnit det på
anden vis.
4. Bland fennikel og
squash med dild, lidt citronsaft, salt og peber.
5. Server
jomfruhummer med hvidløgs-creme og fennikel-squashsalat.
Spis brød til - som
man siger.
INFO: Wasabi er en meget stærk grøn pasta af stammen fra
wasabi. Wasabi-planten er i kålfamilien og kaldes ofte for japansk peberrod. I
dag bliver meget wasabi også i Japan fremstillet af peberrod tilsat sennep og
grøn farve, da wasabi-planten er vanskelig at dyrke. Se info her
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.