Dette bliver uden tvivl din favorit-ret over alle
favoritter. Jomfruhummer er den skønneste forret. Så luksuriøst og samtidig så enkelt!
Kødet smager så delikat og er perfekt til både sommer,
fest og nytår, uanset om den bruges i supper, salater eller noget helt tredje.
Få de bedste opskrifter HER.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: ca 20 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
12 jomfruhummere
2 løg
2 gulerødder
¼ selleri
3 spsk olie
1 dåse flåede
tomater
3 spsk tomatpuré
2½-3 dl halvtør hvidvin
salt og cayennepeber
1 spsk hakkede
krydderurter, fx persille, dild, kørvel
* Tilberedning
1. Bring rigeligt
vand tilsat salt og dild i kog.
Kom halvdelen af de
levende jomfruhummere i det spilkogende vand.
Læg låg på og kog dem
i 5-6 min.
Tag det ene hold op.
Bring vandet i kog
igen og kom næste hold i vandet.
Kog også dem 5-6
min.
Tag dem op.
2. Skær løgene i
tynde skiver og riv gulerødder og selleri på den grove side af råkostjernet.
3. Lad olien blive
varm i en gryde.
Kom løg, gulerødder og selleri heri og lad det mørne ved svag varme.
Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og vinen.
Krydr med salt og
cayennepeber.
4. Lad det snurre
ved svag varme i 15-20 min.
Smag til og bland
krydderurterne i.
Server Provençale-blandingen
til de kogte jomfruhummere og byd ristet brød eller flûtes til.
1. Alt er parat til
tilberedningen af Jomfruhummer Provençale.
2. Kog
jomfruhummerne i rigeligt vand tilsat salt og dild.
3. Provençale-blandingen
tilsættes flåede tomater og smages godt til med krydderier.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.