Forret Frokost. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid, jomfruhummerfond: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jomfruhummere med aspargesfrikassé:
16 friske jomfruhummere
Jomfruhummerfond:
1 spsk olie
1 løg
1 lille pastinak
6 peberkorn
3 dl vand
Aspargesfrikasse:
500 g grønne asparges
5 dl piskefløde
salt og peber
Endvidere: 25 g (usaltet) smør
*
Sådan laves Jomfruhummere med aspargesfrikassé
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra hovederne.
Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod bordet og pil kødet
ud af skallerne.
Fjern den mørke streng, tarmen. Salt halerne let.
Jomfruhummerfond:
2. Knus hoved, kløer og haleskaller i en morter eller med
en kødhammer i en dobbelt plastpose.
Pil løget, skræl pastinakken og skær begge dele i mindre
stykker.
Varm olien op i en gryde og svits jomfruhummerskallerne
heri.
Tilsæt grønsager og peberkorn og lad det svitse med et par min.
Hæld vand ved, og lad det småkoge 20 min.
Si jomfruhummerfonden og kom den tilbage i gryden.
3. Pisk fløden i og kog fonden ind, til konsistensen er let
cremet.
Bræk den nederste evt. træede ende af aspargesene og skyl
dem i koldt vand.
Skær aspargesene i mindre stykker.
Kog aspargesene 3-4 min. i flødesaucen.
De skal bevare smag og struktur uden at være rå.
Smag saucen til med salt og peber.
4. Lad smørret blive gyldent på en pande.
Rist hummerhalerne 2-3 min., de skal netop blive hvide.
Anretning: Læg aspargesfrikasseen i bunden af halvdybe,
varme tallerkener og læg de nyristede jomfruhummerhaler oven på.
Server straks med Flûtes
eller tyndt, ristet brød til.
Tips: Frikasséen kan laves med andre grønsager, fx
broccoli og grønne bønner.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------