Forret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4-6 personer
# Ingredienser til Jomfruhummere som i Brasilien:
24 friske jomfruhummere
50 g usaltet smør
1 løg
1 spsk hakket persille
3 tomater
1 spsk maizenamel
2,5 dl vand
1½ spsk konc. tomatpuré
salt og peber
*
Sådan laves Jomfruhummere som i Brasilien:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra
hovedet.
Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod bordet og pil kødet ud
af skallerne.
Fjern den mørke streng, det er tarmen.
2. Rist hummerhalerne få min. i en tykbundet gryde i
halvdelen af smørret.
De skal netop blive hvide. Krydr med salt og peber.
Kom hummerhalerne i en varm skål og dæk dem til, så de
holder sig varme.
3. Pil løget og hak det fint.
Skold tomaterne, flå skindet af og befri dem for kerner.
Skær tomatkødet i små terninger.
4. Lad resten af smørret blive gyldent i gryden og tilsæt
løg og persille.
Lad det snurre, til løgene er gyldne. Tilsæt tomatkødet.
5. Rør maizenamel glat med koldt vand og tomatpuré og rør
det i gryden.
Lad det snurre ved svag varme 4-5 min. uden låg og under
omrøring, til det er tykt.
Kom hummerhalerne i og varm dem igennem.
Server Flûtes
eller ristet brød til.
Eller en god pasta, gerne den grønne med spinat.
Tips: 2 pakker frosne (a 340 g) jomfruhummerhaler
svarer til ca 24 friske jomfruhummere.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------