Forret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-6 personer)
# Ingredienser til Jomfruhummerhaler, ristede, med
courgetter:
24 friske jomfruhummere
2 små courgetter
50 g usaltet smør
1 spsk appelsinsaft
salt og peber
Endvidere:
1 bdt purløg
*
Sådan laves Jomfruhummerhaler, ristede, med courgetter:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra
hovederne.
Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod bordet og pil kødet
ud af skallerne.
Fjern den sorte streng, det er tarmen.
Stil hummerhalerne i køleskabet, til de skal bruges.
2. Skyl og tør courgetterne. Skær dem i tynde skiver eller
riv dem meget groft.
Smelt halvdelen af smørret i en gryde og svits courgetterne
få min., uden at de tager farve.
Hæld courgetterne i en skål og hold dem varme. De falder
lidt sammen.
3. Smelt resten af smørret i gryden og tilsæt jomfruhummerhalerne.
Snur dem 2-3 min., til de lige nøjagtig bliver hvide.
Tilsæt courgetter og appelsinsaft og varm det igennem.
Smag til med salt og peber.
4. Hæld retten i et opvarmet dybt fad og klip purløg over.
Server Flûtes
eller Baguette til.
Tips: Citronsaft kan erstatte appelsinsaften.
2 pakker frosne jomfruhummerhaler (a 340 g) kan bruges.
De skal optøes og tørres godt først.
Retten kan tilsættes lidt knust hvidløg og hakket persille.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------