Forret - Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 5 min. Gratinering: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jordskokker, gratinerede:
300 g jordskokker
200 g broccoli
1 tsk salt pr. l vand
Sauce:
25 g smør
3 spsk hvedemel (30 g)
3 dl mælk
50 g reven ost (emmentaler eller dansk grana)
salt og hvid peber
1 tsk reven muskat
Ovnfast fad
*
Sådan laves Jordskokker, gratinerede:
1. Skyl jordskokkerne og skræl dem så tyndt som muligt.
Skær jordskokkerne i ca 2 cm tykke skiver.
2. Fjern bladene fra broccolien, skyl den i koldt vand og
skær stilkene af så tæt på toppen som muligt. Skær stilkene i mindre stykker.
3. Læg grønsagerne i letsaltet kogende vand.
Læg broccolitoppene øverst, så de ikke er dækket af vand. De
bliver møre nok af dampen.
Kog grønsagerne ca 5 min. og hæld dem til afdrypning i en
sigte.
Sæt ovnen på 225 °C.
Sauce:
4. Varm mælken. Smelt smørret i en tykbundet gryde, det må
ikke tage farve.
Rør melet i og spæd med varm mælk. Rør saucen jævn og glat.
Tilsæt reven ost. Lad det koge kort og smag til med salt,
peber og muskat.
5. Kom grønsagerne i et smurt ovnfast fad og hæld saucen
over.
Sæt fadet i ovnen på midterste ovnrille ca 10 min., til
overfladen er gylden.
Server de gratinerede jordskokker som forret med Flûtes
til eller som tilbehør til kogt skinke, hamburgerryg eller farsretter.
Variation: Fordel kogte jordskokker i et smurt
ovnfast fad, dæk dem med cremefraiche og drys med reven ost.
Gratiner ved 225 °C 7 -8 min., til osten er let gylden.
Tips: Jordskokker kan også laves som gratin, se Blomkålsgratin.
Se flere
opskrifter med Jordskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------