Forret Suppe. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Kalvebouillon:
1½ kg kalvebryst med ben
1 kg kalveskank med kød på
ca 2½ l vand
1 stor porre
1 skive selleri (100 g)
1 persillerod
1 stor gulerod
2 løg
1 laurbærblad
6 hele hvide peberkorn
ca 1 spsk salt
*
Sådan laves Kalvebouillon:
1. Kom kød og skank i en stor gryde.
Hæld koldt vand over, så det dækker pænt, ca 2½ liter.
2. Bring gryden langsomt i kog.
Fjern det skum, der dannes, omhyggeligt.
3. Gør urterne i stand og del dem groft. Brug endelig alt
det grønne.
Pil løget. Kom urterne i gryden sammen med laurbærblad,
peberkorn og salt.
Lad suppen koge ved svag varme under låg i ca 4 timer.
4. Tag kød, skank og urter op med en hulske.
5. Si bouillonen gennem et lag pladevat eller et fint klæde
lagt i en sigte.
6. Lad bouillonen stå, til fedtet har samlet sig foroven.
Skum det af, og lad bouillonen koge lidt ind for god varme
uden låg, til smagen er tilpas kraftig.
7. Smag bouillonen endeligt til med salt, tænk på, at
saltsmagen koncentreres ved yderligere indkogning.
Server bouillonen rygende varm i varme tallerkener eller
bouillonkopper, gerne med et drys hakket persille.
Server godt hvidt brød til, fx Flûtes,
Bondebrød
eller Baguette.
Tips: Bouillonen kan også koges mere ind (se Consommér),
og fryses i mindre portioner.
Du har da en god basis for saucer, supper og sammenkogte
retter.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-5 måneder.
Se de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------