Frokost. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 3 døgn. Kogetid: 1-1½ time. Hviletid: ca 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalverullepølse:
1½ kg kalveslag
200 g fersk spæk
Krydderiblanding:
1 spsk salt
1½ tsk peber
1 tsk sukker
Saltlage:
2 l vand
400 g salt
1 spsk sukker
Ufarvet bomuldsgarn og kødnåle
*
Sådan laves Kalverullepølse:
1. Skær slaget til, så det bliver en pæn aflang firkant.
Bank slaget let og skær eventuelt tykkere steder til, så det
bliver ensartet tykt over det hele.
Skær det afpudsede kød i skiver.
2. Skær spækket i tynde skiver.
Bland salt, peber og sukker.
3. Fordel halvdelen af krydderiblandingen over slaget, men ikke
helt ud til kanten.
Læg spækskiverne og det afpudsede kød over, og kom resten af
krydderiblandingen øverst.
Rul slaget fast om fyldet og hold pølsen sammen med kødnåle.
Sørg for, at rullepølsen bliver lige tyk over det hele.
Sy pølsen med ufarvet bomuldsgarn, så den holder sammen.
Fjern kødnålene og snør ufarvet bomuldsgarn om pølsen.
4. Kog saltlagen sammen og afkøl den, så opløses saltet
nemmest.
Læg rullepølsen i den kolde saltlage.
Sørg for, den er helt dækket af lagen, læg eventuelt et let
pres over.
Lad den trække et køligt sted ca 3 døgn.
5. Tag rullepølsen op af saltlagen.
Skyl den og læg den i en gryde med rigeligt, koldt vand.
Bring det i kog og kog pølsen under låg ved svag varme 1-1½ time.
En kødnål skal gå nemt igennem.
6. Læg den afsvalede pølse i let pres i en rullepølsepresse
eller mellem to spækkebrætter.
Tænk på, at den safter.
Når pølsen er kold, øges presset med et ekstra bræt, så
holder rullepølsen bedre sammen.
Lad rullepølsen ligge koldt og i pres ca 1 døgn.
Fjern bornuldssnøringen og syningen, når pølsen skæres.
Tips: Pølsen her er uden salpeter.
Det ændrer ikke smagen, men pølsen er lidt blegere at se på.
Stødte nelliker eller allehånde kan blandes i krydderierne.
Beregn ca 1 tsk af hver.
1 lille finthakket løg og/eller 3-4 spsk finthakket persille
og/eller salvie kan også kommes i rullepølsen.
Det forkorter holdbarheden, og bør ikke tilsættes, hvis
rullepølsen skal fryses.
For at få rullepølsen til at holde bedre sammen kan 2-3
blade udblødt husblas eller 1 ½ tsk husblaspulver fordeles over slaget, før det
rulles sammen.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Sådan laves Kalverullepølse:
1. Skær slaget til, så det bliver en pæn aflang firkant.
Bank slaget let og skær eventuelt tykkere steder til, så det
bliver ensartet tykt over det hele.
2. Skær det afpudsede kød i skiver.
Skær spækket i tynde skiver.
Bland salt, og peber og sukker.
3. Fordel halvdelen af krydderiblandingen over slaget, men
ikke helt ud til kanten.
Læg spæk og det afpudsede kød over og kom resten af
krydderiblandingen øverst.
4. Rul slaget fast om fyldet og hold pølsen sammen med
kødnåle.
Sørg for, at rullepølsen bliver lige tyk over det hele.
5. Sy pølsen med ufarvet bomuldsgarn, så den holder sammen.
6. Fjern kødnålene og snør pølsen med ufarvet bomuldsgarn.
Læg rullepølsen i den kolde saltlage og lad den trække et
køligt sted ca 3 døgn.
7. Tag rullepølsen op af saltlagen.
Skyl den og kog den i rigeligt vand under låg ved svag varme
i 1-1½ time.
En kødnål skal gå nemt igennem.
8. Læg den afsvalede pølse i let pres i en rullepølsepresse
eller mellem 2 spækkebrætter.
Lad rullepølsen ligge koldt i ca 1 døgn.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------