Provenceretter er ofte hygget op omkring tre
grundingredienser: tomater, hvidløg og olie. Her bringer netop de tre
ting det bedste frem i friske kammuslinger.
Forberedelsestid 50 min. Tilberedning 30-35 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
2 spsk olie
1 lille løg, finthakket
600 g tomater, flåede, udkernede og snittet i tern
1 spsk olie
50 g smør
20 friske kammuslinger, ca. 440 g, befriet for skal og
rensede
(se Kokketips)
8 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk frisk persille, finthakket
1 spsk rasp
bredbladet persille, til pynt
* Tilberedning
1. Opvarm langsomt olivenolien på en slip-let pande.
Tilsæt de hakkede løg og lad dem stege ved svage varme og
under låg i 5 min til de er bløde.
Tilsæt tomaterne og lad saucen simre uden låg i 20 min til
saucen er meget tyk.
2. Olien opvarmes på en slip-let pande, og smørret
tilsættes.
Når smørret syder, hældes kammuslingerne på panden.
De ristes ved høj varme, ca. 2 min. på hver side.
De ristede muslinger drypper af på fedtsugende papir.
Tag panden af blusset og rør de hakkede hvidløgsfed i det
varme fedtstof.
Rør ligeledes hakket persille og rasp i.
3. Ved serveringen anrettes kammuslingerne på følgende måde:
Fordel tomatsaucen i små toppe midt på fire tallerkener.
Anret de ristede kammuslinger udenom og drys dem med
hvidløgsraspen.
Pynt med bredbladet persille.
Kokketips
Hvis muslingerne sidder i deres skal, tages de ud med en
lille kniv.
Før kniven under muslingens hvide muskel.
Muslingerne skylles for at fjerne evt. sand og urenheder.
Den hvide, seje muskel og den sorte streng fiernes
forsigtigt.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.