Forret Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Stuvning: ca 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Karl
Johan svampe, flødestuvede
300-400 g friske Karljohan svampe
20 g smør
salt og hvid peber
2 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
2 spsk hakket kørvel
*
Sådan laves Karljohan svampe, flødestuvede
1. Befri svampene for rodskive og eventuelle ormstukne dele.
Børst dem rene eller skyl dem kort og koldt og tør dem let.
2. Vrid eller skær stokkene fra og hak dem groft.
Skær hattene i skiver, del eventuelt store svampe en gang
først.
3. Varm smørret i en pande med høje sider (sauterpande)
eller i en fladbundet gryde.
Svits svampene nogle min. under vending ved ret god varme,
så der ikke dannes for megen væske, så bliver stuvningen for tynd.
Hæld lidt fra, hvis svampene afgiver megen væde.
4. Hæld fløden over svampene og lad den koge ind og tykne
let for god varme uden låg.
Det varer ca 5 min.
5. Smag til med salt og peber, lad stuvningen koge igennem.
Vend så den hakkede kørvel i, eller server den drysset på i
serveringsøjeblikket.
Tips: Karljohan stuvningen kan serveres på
smørstegte franskbrødsskiver som forret eller bruges som tilbehør til både kød
og fisk.
De svitsede svampe kan tilsættes 1 spsk cognac.
Den skal koge helt væk, (så alkoholen fordamper) før fløden
tilsættes.
Eller den kan flamberes væk. (Se evt. Flambering).
Persille eller brøndkarse kan erstatte kørvelen.
Ønskes stuvningen lidt tykkere, kan den koges jævn med lidt
hvedemel udrørt i koldt vand.
Karljohan svampen, der jo er en vild svamp, kan være ormstukken.
Det er kun nødvendigt at kassere det ormstukne. Se Karljohan svamp.
Se de bedste opskrifter med Karljohan svampe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------