Dejlige kartoffelklatter eller kager, der kan serveres som forret. Hemmeligheden er, at de krydres med banan!
Og det smager bare banangodt.
Tid: ca 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 store rå kartofler
1 løg
1 stor banan
½ tsk urtesalt
¼ tsk sort peber
2 spsk olie, smør eller
margarine
200 g røget skinke
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler og
løg og riv begge dele.
Det et nemt med foodprocessorens
grove rive plade.
2. Skræl bananen. Mos
den og rør den sammen med kartofler og løg.
Rør urtesalt og peber
i.
3. Opvarm fedtstoffet
på en stegepande til det er lysebrunt.
Læg dejen ½ dl ad gangen
i små klatter på panden og tryk dem ud med en palet.
Steg klatterne gyldne
på begge sider. De skal være sprøde i kanterne.
4. Server dem nystegte
med brunet skinke og evt. lidt syltede tyttebær.
Tips: Pletterne kan også serveres med kaviar, hakket
løg og cremefraiche.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------