Forret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Afkøles: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kyllingelever i portvinsgelé
300 g kyllingelever (frossen, optøet)
1 løg
7 blade husblas
4 dl hønsebouillon
5 cl ruby portvin
50 g smør
2 kviste frisk estragon
salt og peber
6 portionsglas eller -skåle
*
Sådan laves Kyllingelever i portvinsgelé
1. Befri kyllingeleverne for eventuelle årestammer og
galdeaftegninger.
Tryk leverne tørre.
2. Pil og hak løget fint.
Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min.
3. Smelt smørret på en pande og lad løget snurre klart heri.
Tag det op og steg derpå kyllingeleverne få min. i alt.
De skal være rosa indeni.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
4. Varm hønsebouillonen op.
Knug væden af husblassen og opløs den i den varme bouillon.
Lad bouillonen blive håndvarm (hurtigst i koldt vandbad) og
bland den med portvin.
5. Læg et par estragonblade i bunden af hver portionsskål.
Fordel derpå løg og kyllingelever i skålene og fyld op med
portvinsbouillonen.
Sæt skålene i køleskabet mindst 3 timer, gerne til næste
dag.
Anretning:
6. Løsn forsigtigt geléen rundt i kanten, dyp om nødvendigt
bunden kort i varmt vand, og vend portionerne ud på serveringsfadet.
Garner portionerne med brøndkarse og Cornichons og server
ristet brød, hjemmebagte Flûtes eller
Kuvertbrød til.
Se de bedste opskrifter med Kylling
Se alle de bedste opskrifter med Kyllingelever
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------