Frokost Forret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid i alt: ca 15 min. Geléringstid: mindst 2 timer. Svær at lave. Høj pris. Som frokostret: 4 personer Som forret: 6 personer.
# Ingredienser
til Mørbradbøffer, glaserede
1 svinemørbrad (ca )
30 g smør
salt og peber
Endvidere:
champignon
1 fed hvidløg
8-10 pimentofyldte grønne oliven
Gelé:
1½ dl bouillon
3 spsk madeira eller tør sherry
3 blade husblas
*
Sådan laves Mørbradbøffer, glaserede
1. Puds mørbraden fri for sener og hinder og skær den i
skiver på 's
tykkelse.
2. Smelt halvdelen af smørret på en pande og steg bøfferne
heri 2-3 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Tag bøfferne af panden og lad dem køle af på et stykke fedtsugende
papir.
3. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem kort under
rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre og skær dem i skiver.
Pil hvidløget og knus det.
Smelt resten af smørret på en pande, kom champignon og
hvidløg på og rist dem 7-8 min, til det meste af væden er fordampet.
Læg også champignonerne på et stykke fedtsugende papir.
Skær de grønne oliven i skiver.
4. Udblød husblasen i rigeligt, koldt vand i 6-8 min.
Bland bouillon og hedvin og opvarm det til kogepunktet.
Knug husblasen fri for vand og op løs den direkte i
bouillonen.
Afkøl bouillonen, hurtigst i koldt vandbad, men pas på, at
den ikke stivner.
5. Læg de kolde mørbradbøffer på et serveringsfad.
Fordel champignon og oliven på kødskiverne og kom geleen
over med en ske, når den begynder at stivne.
Stil retten koldt, mindst 2 timer, til geleen er helt stiv.
Tips: En kold krydret cremefraiche-sauce kan ledsage,
se Cremefraiche-saucer,
kolde.
Eller server retten med grøn salat, Bønner,
grønne, marinerede eller Champignonsalat.
Se alle de bedste opskrifter med Svinemørbrad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------