Saftig og sød
honningmelon med lækker skinke er en forfriskende let forret - eller småret til
en varm sommerdag.
• Honningmelon
indeholder meget betakarotin, som kroppen kan omdanne til A-vitamin, der er
godt for hud, hår øjne og slimhinder.
Forberedelse 5-10
min. 4 portioner
# Ingredienser
1 honningmelon
100 g tyndt skillet
parmaskinke eller
anden tørret skinke (ikke røget)
100 g tyndt skivet
kogt skinke
groftkværnet sort
peber
1 citron
citronmelisseblade
* Tilberedning
1. Del melonen og
fjern kernerne.
Del halvdelene en gang til, så de bliver kvarte.
Del derefter hver
fjerdedel i 3 både.
Skær forsigtigt
skallen løs fra frugtkødet og
stil 3 både på hver
tallerken.
2. Læg
skinkeskiverne luftigt over melonbådene og
drys med lidt
groftkværnet sort peber.
3. Garner med en
skive citron og et par citronmelisseblade.
4. Dryp lidt
friskpresset citron over lige inden serveringen.
VARIATION
Erstat melonen med
friske figner.
Tag 2-3 figner pr. person, skyl dem godt og del dem i kvarte.
Løsn frugtkødet og
læg det tilbage i skallen.
Dryp evt. med lidt citronsaft.
Det bliver ekstra
lækkert med oliemarinerede tørrede tomater,
parmaskinke, og
tyndt skivet, lufttørret salami.
Tips:
Det er lettest at
fjerne kernerne fra det bløde frugtkød med
en lidt skarp ske.
Småt og godt: lav
små melonkugler af frugtkødet og
sæt dem på pinde med
en bid sammenrullet skinke.
Pr. portion: Energi:
Kcal 141 = kj 586
Kulhydrat 17 g
Protein 12 g Fedt 3 g (19%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.