Muslingesuppe er nem og hurtig at tilberede, og som smager
så skønt, at det er et helt festmåltid. Du får den gode opskrift HER...
Til 4 personer. 40 min.
# Ingredienser
2.5 kg blåmuslinger
2 porrer
3 spsk olie
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 dl pastis
(Richard, Pernod el. lign.)
salt og peber
6 dl hvidvin
1 laurbærblad
1 timiankvist
½ l. piskefløde
1 bundt persille
*
Fremgangsmåde
Skrub og skyl muslingerne.
Smid de muslinger, der er gået i stykker eller ikke lukker
sig, ud.
Snit porrerne fint og svits dem i olien i en stor gryde uden
at de tager farve.
Tilsæt knust hvidløg, fintsnittede gulerødder, salt og
peber, vin, pastis, laurbærblad og timian og lad suppen koge uden låg til den
er reduceret til det halve.
Tilsæt fløden og muslingerne og ryst gryden, så alle
muslinger er dækket af suppen. Når skallerne åbner sig, er retten færdig; det
tager 5-8 min.
Kassér de muslinger, der ikke åbner sig.
Drys med finthakket persille umiddelbart før servering.
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter