En rigtig luxusanretning som kan varieres med mange forskellige smagsgivere. Den passer fint som tilbehør til en velkomstdrink eller til punch.
Tid: ca 15 min. 8 stk.
# Ingredienser
1 dl hasselnødder
300 g blåskimmelost
2 dl cremefraiche
100 g parmesanost
8 skiver pumpernickel
PYNT:
Bladselleri og/eller
radiser
* Fremgangsmåde
1. Hak hasselnødderne
groft i foodprocessoren.
2. Tilsæt blåskimmelost
og cremefraiche. Rør det til en cremet masse.
3. Tril ostekugler (i
golfkugle størrelse) af ostemassen.
4. Riv parmesanosten
fint med et rivejern, og tril ostekuglerne i parmesanosten.
5. Læg en ostebombe på
hver pumpernickel-skive.
6. Pynt med bladselleri
og/eller radiser, og server dem.
Tips: Parmesanosten kan blandes med finthakket peberfrugt
eller purløg.
Pumpernickel er et tungt, sort, sødt rugbrød, der
traditionelt fremstilles med surdejstarter og groft malet rug. Det fremstilles
ofte i dag med en kombination af mel lavet af rug såvel som hele rugkorn
Det bages i dampovn i 16-36 timer. Pumpernikkel, der især
spises med pølse og ost, stammer oprindelig fra Westfalen, men produceres også
i Danmark.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------