Her får du opskriften på en virkelig velsmagende og nem ostesoufflé,
der er en lidt overset delikatesse. Ostesoufflé er dejlig til frokost, forret
og hovedret
(4 pers.)
# Ingredienser
40 g hvedemel eller maizenamel (ca.¾ dl)
2 dl fløde 13 %
25 g smør
½ tsk groft salt
¼ tsk hvid peber
125 g revet mild eller mellemlagret ost (Danbo eller
Emmentaler)
4 æg
Tilbehør: koldt smør
* Tilberedning
Tænd ovnen. Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet
gryde.
Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem
under omrøring.
Tilsæt krydderier og ost.
Rør i saucen, til osten er smeltet. Afkøl den lidt.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør blommerne i dejen, en ad gangen.
Fold forsigtigt stiftpiskede æggehvider i dejen.
Fyld massen i en smørsmurt souffléform, der rummer ca. 2
liter.
Bages nederst i ovnen ca. 50 min ved 180 °C.
Serveres straks.
Se alle de bedste opskrifter med Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.