Her er en fin forret eller frokostret, som også er meget
børnevenlig og måske skal du bage nogle ekstra pandekager til ungerne. De kan
nyde dem med syltetøj og sukker eller is til dessert.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid: ca. 20
min. Pandekagerne er fryse-egnede uden fyld. Til 4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Pandekager med flødeost og røget laks:
Mad
pandekager til 8 store pandekager:
3 æg
lidt
groft salt
200
g hvedemel
3½
dl mælk
2
spsk olie
Fyld:
100
g flødeost naturel (eller ricotta)
friskkværnet
peber
8
skiver røget laks
Tilbehør:
små,
grønne salatblade
frisk
thaibasilikum eller almindelig basilikum
*
Sådan laver du Pandekager med flødeost og røget laks:
Pisk
æg, salt og mel sammen.
Tilsæt
mælk lidt ad gangen og pisk dejen ensartet.
Lad
den hvile i køleskab i ca. 30 min.
Rør
evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk.
Varm
panden godt op og hæld lidt olie på.
Hæld
et tyndt lag dej på og bag pandekagerne lysebrune på begge sider.
Smør
de lune pandekager med flødeost eller ricotta, krydr med friskkværnet peber og
læg en skive røget laks ovenpå.
Rul
pandekagen tæt sammen.
Skær
de rullede pandekager i skiver og anret med salat og basilikum.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner, Tøm
køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD