Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sagosuppe
sagogryn (ca 1¼ dl)
1½ l vand
stenfri svesker
3-4 æggeblommer
ca
sukker (1¼ dl)
4-5 spsk lys rom eller sød hvidvin
*
Sådan laves Sagosuppe
1. Bring vandet i kog og drys grynene i under omrøring.
Læg låg på og lad suppen koge ca 10 min. ved svag varme.
2. Tilsæt sveskerne, og lad suppen koge yderligere 10 min.
under jævnlig omrøring, til grynene er gennemsigtige.
3. Tag gryden fra varmen. Pisk æggeblommer og sukker lyst og
luftigt.
Pisk lidt af den varme suppe i æggesnapsen og hæld den derpå
tilbage i gryden.
Varm suppen til kogepunktet under omrøring, suppen må ikke
koge, efter at æggene er tilsat, så skiller den.
Tag gryden fra varmen og smag til med rom eller vin.
Server straks.
Tips: Fintreven usprøjtet citronskal kan koges med
sagogrynene, og suppen kan smages til med citronsaft.
Sveskerne kan erstattes helt eller delvis af rosiner eller
korender.
Sagosuppe, rød:
Udelad sveskerne og erstat af vandet med frugtsaft,
fx ribssaft.
Server sagosuppen med syltetøj til eller i.
Sagovælling:
Erstat vandet med mælk.
Bring mælken i kog, drys grynene i under omrøring og lad
suppen koge ved svag varme ca 20 min.
Rør ofte i vællingen og pas på, at den ikke brænder på.
Tilsæt ½ tsk salt.
Server kanelsukker til.
Sagoøl
Kog grynene i hvidtøl og ½ l vand.
Legér med æggeblommer og sukker som ovenfor, og smag til med
citronskal og -saft.
Se alle de bedste opskrifter med Sagogryn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------