Hvis du holder af
røget fisk, må du helt enkelt prøve denne ret. Nyd den som den er til frokost
med et glas øl eller som en forret med vin.
Tilberedning 30 min.
4 portioner
# Ingredienser
4 små røgede ørreder
1 lille agurk
1 tomat
½ bundt dild
1 spsk rapsolie
2 tsk friskpresset
citronsaft
salt og hvid peber
2 spsk cremefraiche
18%
1-2 dråber tabasco
1 dl pisk41øde
¼ syrligt æble
2 tsk reven peberrod
1 spsk
tyttebærsyltetøj
1 tsk
appelsinmarmelade
TIL GARNERING:
dildkviste og æbleskiver
* Tilberedning
1. Udben og fileter
ørrederne.
Skær to af fileterne lidt på skrå.
Læg dem til side.
2. Skær en af
fileterne i små tern.
Skyl agurk og tomat og skær i små tern.
Skyl dilden og dup
den tør med køkkenrulle.
Hak dildkvistene
fint.
Rør olie og
citronsaft sammen. Bland det hele.
Smag til med salt og
peber.
Fordel på fire
tallerkener.
3. Mos den sidste
filet groft og bland den med cremefraiche.
Smag til med salt og tabasco.
Læg en skefuld af
dette på hver tallerken.
4. Pisk fløden.
Skræl æblet og riv det fint.
Bland halvdelen af
fløden med den revne peberrod og æblet.
Resten af fløden
blandes med tyttebærsyltetøj og appelsinmarmelade.
Smag til med peber.
Læg også de to slags
fløde på tallerkenerne.
Læg til sidst de
store ørredstykker på.
Garner med dild og
tyndt skivet æble.
Tips:
• Kært barn har
mange navne.
Denne fisk kendes
også under navnet forel eller regnbueørred.
Det er let at
filetere røget fisk.
Kødet slipper let
fra skindet, hvis du anvender en kniv.
Der findes også færdigfileteret fisk i handelen.
Du kan erstatte
ørreden med røget laks eller hvorfor ikke blande?
Anvend da 2
ørredfileter og 8 skiver røget laks.
Pr. portion: Energi:
Kcal 621 = kj 2608
Kulhydrat 6 g
Protein 57 g Fedt 41 g (59%) Fibre <1 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.