En lækker, stærk olivenpasta med sardeller og kapers. I det sydlige Frankrig fx Provence, serveres den som forret på skivet, ristet landbrød.
Tid: ca 15 min. 10-15
stk.
# Ingredienser
2 fed hvidløg
300 g sorte oliven uden
sten
1 ds. sardeller (ca 50 g)
1 spsk kapers
1 tsk friskpresset citronsaft
½ dl (oliven)olie
SERVERING OG PYNT:
ristede skiver af baguette
(se opskrift)
grønne oliven
frisk timian
* Fremgangsmåde
1. Pil de 2 hvidløgsfed.
2. Findel alle ingredienserne,
undtagen olien, til en puré i foodprocessor eller blender.
3. Tilsæt så olien via
røret mens maskinen kører.
Kør til det hele bliver
en fast masse.
4. Smør tapenaden på
ristede skiver af baguette. (se opskrift)
5. Pynt med grønne oliven
og en lille timiankvist.
Tips: Tapenaden holder sig mindst 10 dage i køleskabet.
Prøv at rulle små kugler af gedeost i tapenaden og server med brødcroutoner på pinde.
INFO: Tapenade er et provençalsk navn for en smør, krydderi
og kulinarisk ingrediens bestående af puré eller finhakket oliven, kapers og
ansjoser. Navnet stammer fra det provençalske ord for kapers, tapenas.
Provençal er en række occitanske dialekter der tales af et
mindretal af mennesker i det sydlige Frankrig, mest i Provence.
Se alle de bedste
opskrifter med Tapenade
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------