Tarte flambée fra det Alcassiske køkken, er en mini pizza.
Server som forret, snack eller som en skøn frokostret. Få den lette opskrift
her. Til 4 personer.
# Ingredienser
2 dl vand,
fingervarmt
10 g gær
1 tsk salt
400 g hvedemel
200 g lufttørret
skinke, skåret i tern
(du kan også bruge
mager bacon)
4 løg, ca. 220 g
3 kviste timian
2 fed hvidløg
2 æg
8 spsk cremefraiche
38 %
200 g rucola (evt.
lidt radicchio)
4 spsk
kirsebæreddike
1 tsk salt
6 spsk olie
I glasset: Côtes du
Rhône
* Tilberedning
Bland vand med gær
og salt, og tilsæt hvedemel.
Hold lidt igen, til
du kan fornemme, om dejen skal have alt melet.
Ælt dejen godt
igennem, og lad den hæve i skålen med et fugtigt klæde over i 30 min.
Rist skinken over
middelvarme på en stegepande uden fedtstof.
Pil løgene, halver
dem og skær dem i tynde skiver.
Skyl timian og hak
det fint.
Pil og hak
hvidløgene, og kom det hele op på panden sammen med skinken.
Hvis skinken er
meget mager, kan du tilsætte en smule olie. Lad blandingen simre i 10 min,
og husk at røre indimellem. Køl blandingen af, og tilsæt æg og cremefraiche.
Rul dejen tyndt ud
på et meldrysset bord, og skær dejen i cirkler, der er 12 cm i diameter.
Brug eventuelt en
underkop som skabelon.
Læg dejcirklerne på
en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg skinkefyldet
ovenpå, og bag tærterne i 10-15 min på 220 °C –
de skal være
lysebrune og sprøde.
Lige inden servering
pisker du kirsebæreddike sammen med salt og olie og
vender rucolasalaten
heri.
Tips:
Du kan både lave
dejen og fyldet dagen før middagen, og
så bare samle og
bage tærterne, lige inden gæsterne kommer.
Se alle de bedste opskrifter med Madtærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.