Forret Frokost. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Tatar, italiensk – Carpaccio
300-350 g velhængt oksefilet, gerne af mørbrad
50 g hel parmesan
12 sorte oliven
1 bdt persille, bredbladet
Marinade:
3 spsk (jomfru)olie
1 spsk citronsaft
salt og peber
*
Sådan laves Tatar, italiensk – Carpaccio
1. Skær kødet i papirtynde skiver med en meget skarp kniv.
Lettest, hvis kødet er halvfrosset.
Brug evt. en pålægsmaskine.
2. Skær også parmesanosten i meget tynde skiver.
3. Fordel kødet i et tyndt lag på tallerkener, det skal
næsten dække.
Læg de tynde osteskiver ovenpå.
4. Fjern evt sten fra de sorte oliven.
Skær olivenerne i tynde skiver og fordel dem over osten.
5. Skyl persillen og fjern grove stilke.
Fordel persillebladene over.
6. Pisk olie og citronsaft sammen og smag til med salt og
peber.
Dryp marinaden over retten og stil tallerkenerne svalt ca 1
time.
Tips: Spis Landbrød eller Flûtes til.
Lidt fintstrimlede salater kan lægges ved, fx radicchio,
frisée, iceberg eller grøn salat, evt. lidt af hver.
Olivenerne kan erstattes af fintskivede champignon, artiskokbunde
eller artiskokhjerter.
Marinaden kan krydres let med lidt god sennep.
Retten kan laves med kalvefilet, som det ses i Norditalien,
se Kalvefilet,
italiensk, kold.
Se alle de bedste opskrifter med Tatar
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------