Varme røde tomater med skinke og herlige urter under et sprødt ostelåg. Hvis du bruger store tomater eller bøftomater til denne ret, kan den gøre det ud for et helt måltid.
Tid. ca 30 min,
heraf 10-12 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 store tomater,
gerne bøftomater
200 g friske champignoner
3-4 skalotteløg
75 g kogt skinke i
skiver
150 g fontina ost
eller anden ost
1 spsk olie
125 g frosne ærter
1 dl cremefraiche
½ bdt. purløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
* Fremgangsmåde
1. Skyl tomaterne og
skær et låg af. Grav frugtkødet ud.
Stil dem i et
ovnfast fad.
2. Rens
champignonerne og hak dem groft. Pil løgene og hak dem fint.
3. Skær skinken i
strimler. Skær halvdelen af osten i tern.
4. Opvarm olien i en
gryde. Svits champignonerne og løg et par minutter.
Tilsæt ærter og
cremefraiche. Lad det simre et par minutter.
5. Tilsæt skinke,
ost og hakket purløg. Gem lidt purløg til pynt.
Smag til med salt og peber.
6. Fordel fyldet i
tomaterne.
Skær resten af osten
i 4 skiver og læg dem over tomaterne.
7. Gratiner i en 225
°C varm ovn i 10-12 min. Pynt med hakket purløg.
Server tomaterne med
brød og en blandet salat.
Tips: I stedet for skinke kan du bruge en rest
kogt hamburgerryg til fyldet.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------