En herlig festret
med italienske ingredienser, som bliver allerbedst om sommeren, når tomaterne
er billige, solmodne og smager af noget. Retten er nem og god
Tid: ca 1½ time,
heraf 30 min til hævning og 25 min i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
DEJ:
25 g gær
2½ dl vand
1 tsk salt
6 spsk olie
8 dl hvedemel
FYLD:
8 tomater, ca 1 kg
3 løg
50 g sorte oliven
2 ds. sardeller (20
stk.)
2 spsk olie
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
250 g fontinaost
10-15 salvieblade
50 g parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Tilsæt fingervarmt vand (37 °C), salt og olie og rør gæren ud.
Kom melet i og rør det sammen til en dej.
Lad den hæve ca 30
minutter.
2. Skyl tomaterne,
skær dem i 4 dele og hak dem groft.
Pil og hak løgene.
Tag stenene ud af olivenerne. Hak sardellerne.
3. Svits løg og
tomater i olien. Krydr med rosmarin og oregano.
Lad det småkoge ca 15 minutter. Lad det køle af.
4. Del dejen i 2
dele.
Rul eller tryk den
ene del ud i en springform, ca 30 cm i diameter.
Tryk dejen op ad
kanten.
5. Rør oliven og
sardeller i tomatmassen.
Fordel dette over
dejen og dæk med osteskiver.
6. Rul resten af
dejen ud og dæk fyldet med den. Tryk dejen godt til.
Læg salvieblade på
og drys reven parmesanost over.
7. Bag kagen i en
225 °C varm ovn ca 25 min.
Server den med en grøn salat.
Tips: Sardellerne kan erstattes med samme mængde
ansjoser.
INFO: Fontina er en komælksost, der først blev produceret i
Italien. Over tid har produktionen af Fontina spredt sig over hele verden,
inklusive USA, Danmark, Sverige, Quebec, Frankrig og Argentina. Det er en blød
og blid ost, der smelter på tungen, når den bliver varmet op. Bruges også til fondue.
Faktisk bruger nogen producenter grotter, klippespalter og nedlagte
militærbunkers i bjergene som lagerhaller.
Logo for de godkendte Fontina-oste
Se alle de bedste opskrifter med Pie eller Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------