Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 10 min. Geleringstid: mindst 4 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Tomatmousse
500 g tomater
1 løg
25 g smør
2 spsk hakket persille
1 dl (tør) hvidvin
1,5 dl (grønsags)bouillon
salt og peber
6 blade husblas
5 dl piskefløde
Blender
Form ca 1¼ l eller 6 portionsforme
*
Sådan laves Tomatmousse
1. Pil og hak løget.
2. Smelt smørret i en gryde og svits løget heri, til det er
klart.
Tag det fra varmen.
3. Skold og flå tomaterne.
Fjern kernerne og blend tomatkødet.
4. Tilsæt det svitsede løg, persillen, hvidvinen og
bouillonen.
5. Varm tomatmassen i en gryde og lad den koge ved svag
varme ca 10 min.
Smag til med salt og peber.
6. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
Knug den fri for vand og opløs den direkte i den varme
tomatmasse.
7. Tag tomatmassen fra varmen og lad den køle af.
8. Pisk fløden stiv og vend den i tomatmassen, når den
begynder at stivne.
9. Hæld blandingen i en form eller i portionsforme og stil
den koldt mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Anretning: Løsn moussen langs kanten med en skarp kniv og
vend den over på et koldt fad eller på asietter.
Læg evt. et hedt, opvredet stykke over bunden et øjeblik,
eller formen kan holdes kort i varmt vand.
Tips: Server Croûtoner
til.
Eller server tomatmoussen til røget fisk eller til kogt,
kold laks.
Hæld evt tomatmoussen i en randform, vend den ud på et fad
og fyld »hullet« med en kold pastasalat.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------