Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Tomatsuppe af grønne tomater
500 g grønne tomater
1 løg
2 spsk olie
8-10 basilikumblade
2½ dl grønsagsbouillon
2½ dl mælk
2½ dl (piske)fløde
1 tsk honning
salt og hvid peber
Tilbehør:
1½ dl cremefraiche
1 bdt purløg
*
Sådan laves Tomatsuppe af grønne tomater
1. Del tomaterne, fjern stilkefæstet og skær dem i kvarte.
Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde og svits løget kort.
Kom tomaterne i og lad dem svitse med nogle min.
Tilsæt basilikum og grønsagsbouillon og lad suppen koge
under låg 15 min.
2. Purér suppen gennem en sigte.
Bruges der blender, må der blendes ad et par gange.
3. Kom pureen tilbage i gryden og tilsæt mælk og fløde.
Kog suppen igennem og smag den til med lidt honning, hvid
peber og salt.
Tilbehør:
4. Klip purløgen fint og rør den i cremefraichen.
Server den til den varme suppe, så hver især kan forsyne
sig.
Tips: Server suppen med Flûtes, Flûtes med
krydderurter eller Hvedekranse med
krydderurter.
Ønsker du suppen tykkere, kan den jævnes med lidt maizenamel
udrørt i lidt af mælken.
Andre hakkede krydderurter kan blandes i cremefraichen, fx
dild, merian og rosmarin.
Suppen kan også laves med røde modne tomater, så kan
honningen udelades.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------