En enkel, men alligevel fyldig og smagsrig salat. Varme,
saftige svampe på et leje af sprøde salater, dryppet med vinaigrette og pyntet
med sprøde sellerichips. Salaten fungerer lige godt som forret og let
frokostret.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 20 min. Let. Til 4-6
pers.
# Ingredienser
½ selleri
et par dråber citronsaft
400 g østershatte
200 g blandede salater
¼ dl balsamico
1¼ dl god olie olie, til dybstegning
4 skalotteløg, hakkede
* Tilberedning
1.I Skræl sellerien og skær den i meget tynde skiver.
Kom dem i en skål koldt vand tilsat citron for at undgå
misfarvning.
2. Skyl og tør salaten og kom den i en plasticpose.
Læg plasticposen i køleskabet, til salaten skal bruges.
3. Vinaigrette: Pisk balsamico sammen med salt og peber.
Tilsæt l dl af olivenolien i en fin stråle under piskning.
Når dressingen er en jævn blanding, smages den til.
4. Varm olie op til dybstegning i en gryde eller
frituregryde.
Tjek temperaturen på olien ved at prøvestege et stykke
(tørret) selleri.
Når det syder omkring selleristykket, er olien varm nok.
5. Afdryp og tør sellerien.
Læg en mindre portion af sellerien i en lille stålsi og sænk
dem ned i den hede olie.
Rør rundt, så sellerien steges jævnt.
Når de er gyldne og sprøde, tages de op og lægges på
fedtsugende papir.
Steg resten af sellerien på samme måde.
Drys de færdige chips med salt.
6. Varm resten af olien på en pande, tilsæt skalotteløg og
sauter dem klare.
Skru op for varmen til jævn og sauter svampene 6-8 min.
7. Ved servering vendes salaten med vinaigretten og fordeles
på 4-6 tallerkener.
Fordel svampe og skalotteløg på salaten og pynt med
sellerichips.
Server straks, mens svampene er varme.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.